Нито една версия не може да бъде изключена. Нито версията за опит за истински атентат, нито за опит за сплашване, нито за инсценировка. Това каза адвокат Михаил Екимджиев в ефира на Нова телевизия относно атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

"Възмутен съм, че някакви набедени говорители на Гешев и статуквото от вчера се опитват да ни убедят, че нямаме право да се съмняваме в това, което ни се поднася от прокуратурата.

Те в момента са единствените господари на процесуалната истина. Г-н Гешев е показал в последно време артистично отношение към истината и склонност към водевила", заяви той.

Екимджиев вижда в случая „твърде много случайности”. „Случайно точно този ден Иван Гешев е с брониран автомобил, случайно точно този ден пътува със семейството си, ако е вярно. Случайно взривът, който е с 3 кг тротилов еквивалент, не е оставил дори дупка, каквито има по нашите пътища. Взривът е поставен така, че да не застраши колата”, коментира адвокат Екимджиев.

Той има съмнение и във версиите за следите по колата. „Първо нямаше никакви следи по колата. 24 часа по-късно се появи сачма от колата, която не е деформирана. Според експерти няма как да се получи”, заяви Екимджиев. 

„Сарафов е ангажиран само да ни убеждава – атентат, атентат, атентат, убийство, убийство”, коментира адвокатът.

„Всичко ми прилича на нескопосан полицейски сценарий. Зле замислен, зле изпълнен и подценяваш интелекта и информираността на публиката”, каза Екимджиев. Той призова прокуратурата да покани чужди експерти.

„Ако това би било инсценировка, би било световен прецедент. Не си спомням някой да е инсценирал, в присъствието на семейството си, взрив. Звучи налудничаво да имат подобни съмнения”, заяви продуцентът Виктор Димчев.

„Хората, които вкараха тезата за инсценировка, са същите, които преди няколко години развиваха тезата, че заради един отвинтен болт на автомобил, някой иска да направи атентат срещу Лозан Панов”, коментира Димчев.

„Мафията, срещу която стои главният прокурор и на която пречи да направи някой свой тарикатлък в изпълнителната власт”, каза Димчев. „Не ги виждаме, защото част от хората, срещу които се бори Иван Гешев, седят близо до властта в момента и управляват държавата. Нормално е да не чуваме техните имена”, каза Димчев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/778544-advokat-ekimdjiev-za-atentata-sreshtu-geshev-tvarde-mnogo-sluchainosti

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares