Ще връча мандата скоро, това заяви президентът Румен Радев пред медиите във Варна, където посрещна научно-изследователския ни кораб "Св. св. Кирил и Методий" на родна земя.

"Искам да напомня, че 49-ото Народно събрание следва да приеме важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, по държавния бюджет, независимо от изхода на процедурата за излъчване на правителство.

От това зависят парите на хората, модернизацията на страната и реформите, от това зависи и пълноценната ни европейска интеграция. Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения. Скоро ще обявя и кога ще връча първия проучвателен мандат. Отговорност на политическите сили е как се договарят в парламента, при какви условия са готови да влязат в коалиционен формат на управление и как да съхраняват доверието на своите избиратели ", допълни той, цитиран от Dariknews.bg.

По повод опита за покушение на 1 май срещу главния прокурор Иван Гешев държавният глава заяви, че всяко посегателство срещу здравето и живота на всеки български гражданин е недопустимо.

"Още повече, че тук става въпрос за посегателство срещу българска институция. Затова очаквам компетентните органи възможно най-бързо да установят всички обстоятелства по този случай и да изправят извършителите пред българския съд. Подобни деяние трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона", каза Радев и допълни, че не може да коментира повече в момент, в който се води разследване.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/778213-radev-za-atentata-sreshtu-geshev-posegatelstvo-sreshtu-balgarska-institucia

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares