В проектокабинета на ПП има фигури, за които не мога да кажа лошо - министрите на отбраната и екологията. Те обаче са сбъркали времето - народът за втори избори каза, че не могат да управляват сами. Освен мен ПП други приятели нямат, редовен кабинет би се получил, ако е общ с ГЕРБ.

Като цяло обаче е партиен и неприемлив за нас. Това заяви пред "Нова телевизия" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Разград.

Той коментира и вчерашния инцидент с кортежа на главния прокурор. "Атентат срещу когото и да било е зловещо нещо. Това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор и семейството му, то и на всеки случаен човек. Затова го осъждаме с цялата сила, която имаме. Това грозно събитие, който влачи лоши последици за България, още повече ни амбицира да завършим правната реформа. Съчувствам на Гешев, това да се извърши пред съпругата и децата му, това е чудовищен акт, но реформата ще продължи. Не успяват да взривят и започнатата реформа", подчерта Борисов.

"Щом са посегнали на главния прокурор, могат да посегнат на всички. Бронираният автомобил го е спасил. След подобни актове много хора в Брюксел ще се замислят дали сме готови за Шенген. Ако не се направи редовно правителство, пък макар и краткосрочно, което да носи отговорност, то последиците виждате какви са - обедняване, инфлация, липса на инвестиции - тежки последици във всяка сфера", каза още той.

Той цитира книгата на Алексей Петров "Тероризъм и системи за сигурност". "Там ясно е обяснено що е то тероризъм - създаване на хаос, страх, да накараш лице, система или държава, да се съобразят с друго мнение и приоритети", посочи Борисов.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/778240-razvod-boiko-borisov-nama-da-podkrepi-kabineta-na-pp-db

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares