Политиците трябва да се замислят какво е възможно да произтече от проекта „Възраждане“. За това апелира проф. Росен Стоянов, преподавател по "Политически комуникации" в НБУ

"Ако "Възраждане" получи съратници или деятели, които не са толкова крайни, ще има и развитие, а не само завладяване на националистическото пространство.

Дали това няма да е вълна, която да се разпростре до такава степен, че да попаднем в едно необозримо тресавище".

Проф. Стоянов обясни пред БНР и че се водят разговори, но не под светлините на прожекторите, как може да се гарантира нечия сигурност от евентуални бъдещи преследвания.

"Трябва да сме подозрителни и да не приемаме като чиста монета всичко, което ни казват политиците. Когато става въпрос за корупция и корупционни практики, за брутално нарушаване на закона, трябва да има присъди. Тук не става въпрос просто за неспазване на етични норми, а за тежки обвинения. Ако има правота на тези твърдения и съдебната система си свърши работата, няма да има с кога да се прегърнем, защото ще има влезли в сила ефективни присъди".

Той посочи още, че устойчивостта на какъвто и да е съглашателски проект няма да има дълга перспектива.

"Нормалните хора няма да възприемат това като житейска логика. Най-малкото, което ще остане у нас, е лошият вкус от политическото. След това е неудовлетвореността от изпълнението на мандата на този,на когото сме дали вота си. Крайното разочарование ще дойде много бързо" .

ГЕРБ не може да не прави отстъпки, обясни проф. Стоянов. За ПП отобеляза ,че са в ситуация, в която не успяват да се предефинират, а те са създадени като антипод на ГЕРБ.

"Коалиционният им партньор мълчи и запазва правото си да изрече нещо в точния момент. Има преговарящи в различни роли".

Според проф. Росен Стоянов обаче новите избори са на хоризонта.

Той смята също, че в парламент без перспектива не е възможно да се направи дълбока съдебна или правосъдна реформа.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/777791-rosen-stoanov-kogato-stava-vapros-za-korupcia-za-brutalno-narushavane-na-zakona-trabva-da-ima-prisadi

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares