През изминалото денонощие са установени общо 30 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 15 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, няма отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, а един е отказал да бъде тестван.

Общо 8229 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 435 водачи и пътници. Съставени са 2273 фиша и 583 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Четиринайсет души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, загинали няма. Общо в страната са станали 12 тежки пътни инцидента. В София са регистрирани 21 леки и три тежки пътнотранспортни произшествия, при които са ранени трима души, предаде БТА.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/777819-mvr-razkri-40-opasni-shofyori-za-edin-den

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares