Граничен полицай е обвинен за изнудване и взимане на подкуп, съобщиха от окръжната прокуратура в Благоевград, цитирани от БНТ.

Установено е, че на 28 април в гр. Сандански полицейският служител А.К. (на 40 години) чрез изнудване поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба.

Използвайки служебното си положение на граничен полицай, той поискал такса "спокойствие". Заплашвал лицето, от което е поискан подкупът, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през ГКПП Кулата, свързани с дейността на транспортните му дружества, уточняват от прокуратурата.

Граничният полицай е задържан в момента на приемане на подкупа. Той е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на наблюдаващия прокурор А.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

За извършеното престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК - да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/777728-granichen-policai-vzimal-taksa-spokoistvie-na-sobstvenik-na-transportna-firma

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares