Мъжът, който се барикадира в столичния квартал „Люлин”, директно ще влезе в затвора, за да излежи присъдите, които вече има. Това обясниха от прокуратурата.

Административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова обясни, че Петър Колев е с влязла в сила присъда от 14 април 2020 г.

за закана за убийство и хулиганство. Със същата присъда съдът е постановил да бъде въведена в изпълнение и още една по-стара от 2015 г., която е за притежание на наркотични вещества – кокаин. Общо е осъден на лишаване от свобода в размер на 3 г и 6 месеца.

Петър Колев е обявен за общодържавно издирване през лятото на 2020 г. след това е издадена и европейска заповед за арест и директно е обявен за издирване от Интерпол.

„На 23 април тази година след като е шофирал, не е подал мигач, след излизане от тунела на „Люлин”. Полицаите се опитали да го спрат, но той не се е подчинил, а избягал. Малко след това ударил таксиметров автомобил, в който се опитвал да се качи пешеходец", обясни Зартова.

Катастрофата е станала в квартал „Борово", уточни директорът на СДВР комисар Калоян Милтенов.

„Нанесена е телесна повреда на пешеходеца, в момента той е в болница, в тежко състояние и с опасност да изгуби единия си крак”, обясни Зартова.

Започва разследване на катастрофата и полицията стига до лицето, което е вписано в документа за технически преглед на автомобила. Той е задържан за 24 часа и разпитан като свидетел. Казал, че не е управлявал автомобила на въпросната дата, а зад волана е бил неговия вуйчо – обвиняемият Петър Колев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/777409-barikadiraliat-se-v-lulin-otiva-direktno-v-zatvora

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares