След като за първи път в една зала лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ бяха заедно – какво ни казаха, остана ли нещо премълчано и какви са очакванията от тази среща? Тази тема коментираха в студиото на „Здравей, България” политическият анализатор Кристиян Шкварек и бившият депутат Методи Андреев.

„Аз лично не чух нищо от тази среща, защото не я гледах. Имам някаква представа как протичат тези срещи особено, когато единият от преговарящите е Бойко Борисов. Той има едно и също поведение – превръща срещите в някаква приятелска сбирка. Фамилиарничи. Мъчи се да излезе като човека, който дава вида на нещата, той ги определя. Доколкото разбрах вчера е направил подобни опити като е поискал списък с кандидатите за кабинет на ПП-ДБ”, заяви Методи Андреев.

„За разлика от моя събеседник аз гледах лидерската среща и то доста внимателно, включително детайлите. Това не беше среща с ПП и ДБ. Това беше среща с ПП. ДБ не участваха по никакъв начин в разговорите. Те седяха там и бяха на масата. Гледаха и мълчаха. Поради причина, че ДБ са по-дълго в политиката и са по-мъдри в политическо отношение. Те знаят в каква тежка ситуация се намират като коалиция. Те са в губеща ситуация, каквото и да направят. И това го осъзнават само те. Защото трябва да избират в момента между ядрото и периферията си”, подчерта Шкварек.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/776583-shkvarek-db-znaat-v-kakva-tejka-situacia-se-namirat-kato-koalicia-te-sa-v-gubeshta-situacia-kakvoto-i-da-napravat

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares