"За нас е важно първо да бъде приет бюджет, защото това е изключително необходимо и за държавата да може да работи и за хората, които трябва да си получат заплати, пенсии", заяви пред БНТ Николай Денков от "Продължаваме промяната - Демократична България".

По думите му вторият важен аспект е да тръгне правилно законодателната програма.

"Да се занимаваме с най-важните закони, да не губим време. И третото вече - подготовката за някакъв вид правителство, което може да получи достатъчно подкрепа и да работи спокойно поне следващите месеци", допълни Николай Денков.

Според него, ако трите задачи се окомплектоват в едно, може задачата да се окаже нерешима, както е станало с миналото Народното събрание.

"То не успя да изпълни нито една от трите задачи. Така че в момента нашият подход беше нека да стартираме първите две - бюджета, законодателството и да си осигурим време, за да можем да преговаряме за правителство", каза още Николай Денков.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/775576-denkov-nashiat-podhod-beshe-da-startirame-budjeta-zakonodatelstvoto-i-da-si-osigurim-vreme-za-da-pregovarame-za-kabinet

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares