Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" започват набиране на членове-учредители за преобразуване на гражданското движение в политическа партия. Като свои приоритети те обявиха подобряване на социалната система, здравеопазването, образованието и енергетиката, съобщи БНР.

Председателят на движението адв. Росен Рашков обясни, че неслучайно са избрали да обявят инициативата си в деня на избухване на Априлското въстание:

"В унисон с деня, който сме избрали, ние сме написа едно "Кърваво писмо" към властта: Писна ни и и няма да ви търпим повече. Не можем да продължаваме да толерираме политическото лицемерие - виждаме какво се случва, как тези, които щяха да "чегъртат", се прегръщат с изчегъртаните".

От новата формация очакват да бъдат подкрепени от всички, разочаровани от 33-годишния преход.

На изборите на 2 април представители на "Системата ни убива" участваха с регистрацията на партия Български съюз за директна демокрация (БСДД) и получиха 0,10 % или 2517 гласа.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/774999-podgotva-se-sazdavaneto-na-nova-partia-inicitivata-sistemata-ni-ubiva-nabira-uchrediteli

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares