Въпреки договорката между новосформираната коалиция между „Демократична България” и „Продължаваме Промяната” и ГЕРБ-СДС за избор на Росен Желязков за председател на парламента, Радостин Василев не подкрепи предложението в НС. Той определи акта като лично решение и подчерта, че гласът му така или иначе не е бил решаващ.

„Казвам, че може би имаше по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков и че аз бих избрал друг кандидат – например Десислава Атанасова”. Това каза пред NOVA депутатът от ПГ на ПП-ДБ. По думите му тя е най-подготвена от първата политическа сила в Народното събрание. Василев отрече да е коментирана лидерска среща между Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов. „Вероятно ще има такава, но не е фиксирано кога”, обясни народният представител.

Той припомни заявките на ПП-ДБ, че няма подкрепят нито кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС, нито с тяхно участие. „Всякакво участие – и политическо, и експертно. Под никаква форма”, категоричен беше Радостин Василев. „На масата за законодателната рамка те многократно поставяха въпроса за правителство и ние многократно им казвахме, че сме там, за да говорим за законите”, посочи бившият депутат от ИТН.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/774743-radostin-vasilev-desislava-atanasova-beshe-po-dostoen-kandidat-za-predsedatel-na-parlamenta

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares