Парламентът прие оставката на Лена Бориславова като депутат от „Продължаваме Промяната - Демократична България. Това стана с гласовете на 181 народни представители, „против” бяха 40, съобщават от Нова телевизия.

Ден преди старта на новия парламент Бориславова поиска от ЦИК да бъде заличена като народен представител. Тя беше избрана за депутат от ПП-ДБ от 24 МИР - София.

ЦИК обаче не прие заявлението ѝ и тя трябваше да положи клетва като депутат, след което веднага подаде оставка. Причината за оттеглянето на Бориславова е, че тя ще поеме координационната роля на “Продължаваме промяната” за местните избори наесен. Бориславова поясни, че конкретно ще работи за кампанията и проблемите на София, поясняват от БНР.

В дневния ред е и създаване на временна комисия, която трябва да изработи проект на правилник на новия парламент. В нея ще има представители от всяка парламентарна група.

Депутатите ще разгледат и проекторешение, внесено от ДПС. Утрешният ден - 21 април 2023 година да бъде неработен за народното събрание за новините

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/774752-deputatite-glasuvaha-ostavkata-na-lena-borislavova

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares