Решение за започване на специалната военна операция е предизвикано от необходимостта да се пресече възможността за разполагане на територията на Украйна на въоръжени сили на САЩ и НАТО и да се осигури безопасността на Донецка и Луганска Народни Републики.

Това става ясно от интервюто на посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова за Мартин Карбовски.

Русия до последния момент се опитваше да избегне този конфликт. Съществуваха всички възможности за това. Западът обаче не осъзна сериозността на нашата загриженост и позициите ни.

През 2022 г. Русия се озова на 6-то място в света по вътрешен брутен продукт по ППС и на 9-то в абсолютни цифри. А в Европа сме на второ място. Страната ни е в топ 10 по развитие на науката, робототехниката, изкуствения интелект. В топ 20 сме по развитие на ИТ технологиите. На 23-то място сме в рейтинга на най-добрите страни в света по данни на US News and World Report. Сега усилено работим върху заместване на вноса, при това с невероятно темпо. Без съмнение, страната ни ще издържи това. Прогнозите бяха, че ще имаме 20% спад, а той е само 2%.

Европа отдавна не е субектна. С това, че Европа, и не само тя, въведе такива безпрецедентни санкции, отказа се от руския газ и петрол, тя всъщност сама се наказа. Вместо да положат усилие да не се стигне до военен конфликт, Европа и Западът по всички възможни начини подтикваха към него всичките тези 8 години.

В България, както и в много от европейските страни, в болшинството европейските страни, се вижда разрив между населението и неговото мнение и политическия елит, който върви в мейнстрима, особено в американския мейнстрим. Историческите връзки, които съществуват в нашите отношения с България, не е възможно да бъдат разкъсани. Ще дойде време, когато всичко си дойде на място.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/774797-mitrofanova-rusia-nama-da-zagine-video

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares