Американският президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) пристига в България следващия месец по покана на главния изпълнителен директор на „Хювефарма“ и член на Консултативния съвет на Clinton Global Initiative (CGI) Кирил Домусчиев. Двамата ще участват в дискусия на тема Корпоративно социално влияние върху бъдещите поколения, с акцент върху важността на продоволствената сигурност и устойчивостта, съобщи Economic.bg.

Бившият американски президент определя селското стопанство като катализатор за социална и икономическа промяна и именно поради тази причина секторът е в центъра на вниманието му.

Припомняме, че през октомври Кирил Домусчиев говори пред лидери от бизнеса и гражданското общество на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г. Инициативата на бившия американски президент стартира през 2005 г., за да превърне идеите в действия⁠ – създаване на ново пространство, където лидери от различни сектори могат да се ангажират публично, да формират партньорства и да предприемат действия заедно. Оттогава партньорите в общността на CGI са поели повече от 3700 ангажимента за действие, които са оказали влияние върху живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни.

По време на кръглата маса в рамките на глобалната инициатива на президента Клинтън българският предприемач призова света към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи кризи. Той призова лидерите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 г.

Част от речта на Домусчиев по време на кръглата маса беше публикувана в авторската колонка Midlands Voices на авторитетното местно издание Omaha World-Herald.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/774384-bil-klintan-pristiga-v-balgaria

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares