В сравнение с миналата година хората ще изхарчат вероятно над 50% повече. Това е инфлацията и нищо не можем да направим. Това каза за "Твоят ден" Богомил Николов от асоциация "Активни потребители".

"Обикновено като мине седмица-10 дни след празничната кампания, започват да ни се обаждат различни потребители, все повече с казуси свързани с пътувания.

Пазаруването трябва да е навреме, защото в последния момент се получават неуредици - свързани с хотели, настаняване, транспорт, лошо отношение", посочи той.

По думите му припряността и суматохата от бързането кара потребителите да пазаруват прибързано. "Празниците не са удачен момент да сключваме дългосрочни договори за кредит или мобилна услуга, в по-голямото бързане и промоциите, можем да бъдем подведени с нещо, което въобще не е изгодно. Промоциите понякога не са истински, трябва много да преценяваме и да не сме импулсивни, когато има кампания. Индикацията сочи, че инфлацията бавно затихва", заяви Николов.

Според него санкциите трябва да бъдат обвързани с оборота. "Те трябва да са пропорционални и да са справедливи", категоричен е той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/773265-aktivni-potrebiteli-horata-shte-izharchat-veroatno-nad-50-poveche-po-velikden

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares