Това, което ни липсва в днешно време и то ни липсва от доста време е коренът. Ние сме длъжници, както на поколенията зад нас, така и на тези пред нас. Коренът ни отдалечава един от друг и някой трябва да се жертва, за да го върне. Оттам следва и липсата на познание, защото ако ние познаваме Православието и християнската ни вяра, всъщност ние няма да търсим навън и да се превръщаме в духовни туристи.

Това каза в предаването "Денят на Фокус" по Радио "Фокус" богословът Ваня Къндова. По думите ѝ проповедите в днешно време са много близо до хората и са на чист български език. "Това е най-светлият и значим християнски празник, защото Възкресението ни дава обещаното спасение. Когато се кръстим, трите пръста са символ на Светата Троица, а двата пръста, които са прибрани до дланта - това са човешката природа и божествената природа на Исус Христос", каза още богословът. Тя посочи, че благодарение на това ние сме спасени, защото той е единственият човек, роден без грях и бива жертван, за да ни спаси и да откупи нашите грехове. "Вярата, надеждата и любовта съществуват, но ние сме активната страна. От нас зависи дали ще протегнем ръката и дали ще тръгнем по този път, защото той не е лесен. Той изисква много вътрешна духовна работа", допълни Къндова.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/773282-vana-kandova-v-dneshno-vreme-ni-lipsva-korenat-ottam-idva-nepoznavaneto-na-pravoslavieto

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares