Интензивен е трафикът през граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Освен вече традиционните опашки от камиони от вчера следобед, се образуват и колони от леки коли с румънска регистрация, които пътуват към курортите в България, Турция и Гърция, съобщи БНТ.

На граничния пункт в Русе леките автомобили се обработват на 3 гишета.

Въпреки това, има опашки, а не всички туристи са подготвени за чакането. Емануел Стойнеску пътува за София, където с приятели ще посрещнат Великден.

Емануел Стойнеску: "Доста дълго чакахме на границата. Ние сме тук от половин час. Не е никак приятно".

Рашид Солтанов често пътува между Грузия и Турция. Казва, че най-много чака по българо-румънската граница, особено по време на празници:

"Преди една година се минаваше нормално. Сега е голямо натоварването. Не знам организацията ли е лоша, или заради контрола на паспортите – много чакаме, образува се тапа".

Допълнително напрежение и трудности за придвижването в района създават и традиционните опашки от тирове, някои от които чакат по едно денонощие.

Тимофей Далецкий – шофьор на камион: "По празниците трафикът става по-голям. Всеки се прибира вкъщи. Или заминава на почивка, на гости. По принцип е хубаво да има паркинг. Нима трябва да стоим тук, да живеем на пътя – няма тоалетна, и боклуци".

В района вече се изграждат два буферни паркинга, които ще могат да поберат до 750 камиона. Първият от тях трябва да заработи до края на май.

"Това, което искаме, е създаване на единна система. Тировете да влизат на паркингите и да получават номер. След това система да има изградена с "Гранична полиция", да се подвеждат към границата само толкова броя камиони, колкото могат да преминат границата", заяви Пенчо Милков – кмет на Община Русе.

През почивните дни ще има допълнителни екипи на полицията, които ще осигуряват реда в района на граничния пункт.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/773288-opashki-i-natovaren-trafik-prez-dunav-most-krai-ruse

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares