"При победата ни казах, че ще поканя лидерите на политическите партии, за да видим тези разделителни линии. Ние имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии - ГЕРБ и ПП, въпреки Атанас Атанасов (съпредседателя на "Демократична България" - бел. ред.). Сутринта го гледах, около 60 пъти ми каза името.

Явно не си говорят. Академик Денков и Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед". Днес ще направим две комисии - финансова и правна. Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Dariknews.bg

"Нашият основен приоритет е правителство с ПП и ДБ, това ще е най-стабилният вариант за България", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че от ГЕРБ са готови на компромиси. Даде за пример Румъния, че има ротация, но на премиери.

"От изказванията на г-н Петков и г-н Василев има много по-голяма конструктивност, дори говорят с различен тон. Държат на своето, но има много повече конструктивност", подчерта още Бойко Борисов.

"Когато водиш преговори с втората партия, няма друг вариант. С г-жа Нинова обсъждахме само теми, по които можем да работим заедно - социална, правна, тъй като министърът на правосъдието Крум Зарков е от тяхната партия. Различията ни с нея са темата за Украйна", изтъкна още Борисов.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/772886-boiko-borisov-nashiat-osnoven-prioritet-e-pravitelstvo-s-pp-i-db-tova-shte-e-nai-stabilniat-variant-za-balgaria

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares