В това Народно събрание има нещо, което е по-различно от другите - волята за разговори. Надяваме се тези разговори да прерастнат в конструктивен диалог. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от БНТ, в кулоарите на парламента, след като стана ясно, че е провел разговор в НС с Бойко Борисов.

Според Карадайъ трябва да се излъчи редовен кабинет, за да се излезе от политическата криза.

Разчитаме на същото и с останалите партии, ние винаги сме били диалогични. Първите 2 политически партии могат да сформират мнозинство, една от политиките - всички говорят за съдебна реформа, но всички политически формации разбират различни неща. В това НС евроатлантическите сили могат да сформират конституционно мнозинство, тъй като според нас съдебна реформа минава през промени в Конституцията, заяви Карадайъ.

"Нормална ситуация е! Нормална ситуация. Парламентът ще има предсетел! Нормален ход, част от процедурата. Върви си заседанието, докато политическите парти седнат в диалог, с разум и отговорност да сформират мнозинство, което да излъчи редовен кабинет, от който надяваме се и ние да бъдем част", каза още лидерът на ДПС.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/772917-mustafa-karadaia-evroatlanticheskite-sili-mogat-da-sformirat-konstitucionno-mnozinstvo-v-tova-ns

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares