След срещата между парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ решение за това кой ще е председател на 49-ото Народно събрание няма. Двете формации се договориха да се създадат работни групи, които да изработят законодателни инициативи и тогава да се пристъпи към избор на председател на парламента, съобщават от bTV.

„Аз смятам, че този разговор, който имахме, е стъпка в тази посока. Ние ще инициираме работни групи, които да търсят консенсус във всички парламентарни групи за законодателните инициативи, които ще бъдат приоритетни в НС в започващата седмица. Това са темите, свързани със съдебната реформа, с Шенген, с правосъдната реформа, с понижаване на цените, борба с инфлациите и т.н.”, обяви след срещата Десислава Атанасова от ГЕРБ. По думите ѝ разговорът е преминал в добър тон.

Едва няколко часа след първия звънец на 49-ото Народно събрание днес се стигна до блокаж на работата на депутатите – те отново не успяха още в първия ден да изберат председател на парламента. Две са кандидатурите за поста. Очаквано ГЕРБ-СДС издигнаха номинацията на Росен Желязков, а "Възраждане" – на Петър Петров. Нито единият от тях не събра нужната подкрепа, а останалите парламентарни сили не излъчиха кандидати.

Последваха и предложения – ПП-ДБ искат ротация на председателския пост между двете най-големи групи. ГЕРБ-СДС пък предложиха служебният кабинет да продължи като редовен.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/772704-sled-sreshtata-mejdu-gerb-sds-i-pp-db-oshte-nama-asnota-koi-shte-e-predsedatel-na-narodnoto-sabranie

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares