"В момента надеждата на всеки здравомислещ човек е отправена към Бойко Борисов. Той поне казва - "трябва да се разберем"... Надявам се, че ще бъде подкрепено едно експертно правителство, тъй като политическо е невъзможно. Има пълно съгласие по приоритетите - бюджет, законите по Плана за възстановяване и развитие, съдебна реформа".

Това каза пред БНР социологът Кънчо Стойчев.

И допълни, че масовият български избирател ще оцени този, който рискува и състави кабинет. "Масовият избирател вече не е за ляво, дясно, либерално, консервативно, а е за това да има нормално управление на страната. Който предложи изход с редовно правителство, той няма да загуби".

В предаването "Нещо повече" социологът заяви още, че "качеството на работа на народните събрания през последните години е толкова влошено, че законодателната база е противоречива и объркана, срещу интересите на развитието на страната и двусмислена, затова предстои много работа за прочистване на недоразуменията".

Социологът определи като "малоумно" предложението за ротация на председателя на парламента. Според него, ако се пропусне първият мандат, вторият почти автоматично ще изгори и ще се стигне до третия.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/772715-kancho-stoichev-masoviat-balgarski-izbiratel-shte-oceni-tozi-koito-riskuva-i-sastavi-kabinet

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares