„Това, което направихме днес, бе да покажем каква би могла да бъде посоката. Обсъждахме предложението ни за ротация, за да има по-голям контрол. Този парламент има останали задачи от миналия парламент, които трябва да се задвижат бързо. Няма отговор да или не за ротацията. Това заяви бившият просветен министър и настоящ депутат от коалиция Продължаваме промяната-Демократична България акад. Николай Денков в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„В хода на дискусията се разбра, че можем да формулираме приоритетните задачи и да започнем бързо да работим по тях“, разясни той.

Днес обсъждахме и правосъдната реформа, разкри акад. Денков, цитиран от novini.bg.

„Разбрахме се, че можем още утре да сформираме работни групи, които да започнат действия по тези задачи. В тях ще влизат представители от ПП и ГЕРБ“, обясни той.

На въпрос лесно ли се преговаря с ГЕРБ, акад. Денков заяви: „Когато говорим за приоритети – нещата изглеждаха добре. Никой не иска да повтори, това което се случи миналия път“.

„Не сме обсъждали правителство днес. Всички дейности, които обсъждахме бяха законодателни и бюджет. Имаме много ясното разбиране, че трябва да стартира приемането на законите“, каза бившият министър на образованието.

По повод идеята на Бойко Борисов служебният кабинет да стане редовен, акад. Денков каза: „Идеята е доста екзотична и не е конституционна. Кой ще носи политическа отговорност за решенията на това правителство? Именно в това е трудността – всеки, който е гласувал за правителство, носи отговорност“.

„Ние продължаваме да нямаме доверие на ГЕРБ и сме създадени, за да променим този модел на управление. Трябва да намерим начин да сменим модела. Това може да стане по два начина – законодателен или промяна на изпълнителната власт, но за това още не сме говорили“, каза още той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/772726-nikolai-denkov-prodaljavame-da-namame-doverie-na-gerb-i-sme-sazdadeni-za-da-promenim-tozi-model-na-upravlenie

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares