"Изходът от кризата трябва да е с общи усилия. Трябва да се степенува кои са най-горещите въпроси, които първи да бъдат на дневен ред - разривът между заплати, пенсии и цени", заяви пред БНТ Георги Пирински, бивш председател на Народното събрание.

По думите му е необходимо да има деполитизирано обединяване на вижданията и на усилията на различните парламентарни групи.

"Поне досега нагласите са всеки да защитава своята позиция, като единствено правилната", допълни Георги Пирински.

Според него засега перспектива не се вижда.

"Консенсус е силна дума и значи единодушие и коалиция. Ясно е, че не може това да стане сега. Изборът за председател е много важен, това е знак дали има разбиране още на първото заседание, което ще покаже има ли предварително проведени консултации, а е нормално да няма такива, отново можем да попаднем в няколко дни на безплодно гласуване. Росен Желязков е достатъчно балансиран и способен да тушира остри моменти", каза още Георги Пирински.

Той подчерта, че председателят на Народното събрание трябва да е обединяваща фигура. БСП трябва да вземе ясна позиция на опозиция, коментира още Георги Пирински.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/772449-georgi-pirinski-preporacha-na-bsp-da-vzeme-asna-pozicia-na-opozicia-v-narodnoto-sabranie

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares