Лидерът на партията на турското малцинство в България посети в неделя засегнатия от земетресенията през февруари окръг Кахраманмараш (Южна Турция) и изрази своята подкрепа за засегнатите от смъртоносните трусове, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Мустафа Карадайъ, председател на партията Движение за права и свободи, заяви пред Анадолската агенция, че земетресенията на 6 февруари са разтърсили както мюсюлманите, така и всички в България.

Като припомни, че България също мобилизира усилия в помощ на жертвите на земетресенията, Карадайъ каза: „Екипи за издирване и спасяване от България дойдоха в Турция в първите часове след земетресението“.

Карадайъ каза още, че Движението за права и свободи е организирало най-всеобхватната кампания за жертви на земетресението в своята история.

Над 50 000 души загинаха при земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6, които удариха окръзи в Южна и Югоизточна Турция. Над 13,5 милиона души в страната бяха засегнати от унищожителните трусове, както и много други в Северна Сирия, посочва Анадолската агенция.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/771769-mustafa-karadaia-v-turcia-dps-organizira-nai-vseobhvatnata-kampania-za-jertvi-na-zemetresenieto-v-svoata-istoria

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares