Мая Манолова от коалиция „Левицата!“ отправи остра критика към Корнелия Нинова. Преди дни лидерът на БСП заяви, че планът за убийството на социалистическата партия този път се е провалил.

„Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник в последните две години. Този път тази гъба двойник беше „Левицата”.

Планирано, организирано, подплатено с много финанси, с подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени от президента, работеха за „Левицата”, уточни Нинова.

„Нинова има всякакви оправдания за загубените 700 хиляди гласа. Тя говореше, че проблемът е COVID кризата, вътрешната опозиция, хартиената бюлетина. Преди 5 години БСП имаше 950 000 гласоподаватели, сега са 220 000. Не е важно кого нарочва за свой враг, важно е че БСП губи доверие. Това самодоволство от тези 8% е смайващо. Говорим за самоубийство от страна на лидера на една партия, която до преди няколко години беше първа и втора политическа сила, а сега е пета. Какво смята да направи Нинова с тези проценти наесен по време на местните избори? „Лявото” няма да има кметове. Това фрустриране срещу „Левицата!“ обижда не нас, а близо 60 000 леви избиратели", контрира Манолова пред Нова тв.

Относно ниския вот на „Левицата!” на сегашния вот, Манолова каза следното:

„Очаквахме го. Създадохме това обединение седмица преди предизборната кампания. Нямаше как за толкова кратко време да наберем популярност, въпреки че сме разпознаваеми лица”.

По думите ѝ първите две спечелили партии са парализирани.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/771313-manolova-ninova-ima-vsakakvi-opravdania-za-zagubenite-700-hiladi-glasa

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares