В особено големи размери са щетите нанесени от снощния пожар в промишлената сграда на ул. "Крайезерна" 79 в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. За БТА говорителят на полицията Цветелина Рандева посочи, че точната им стойност е в процес на установяване.

Сигналът за горящата промишлена сграда е получен около 19:00 часа.

Установено е, че гори хале, изградено от т. нар. сандвич панели, в което се помещават множество подобекти. Огънят е потушен от седем противопожарни екипа. Разпитани са част от наемателите на обгорелите помещения - 39-годишен мъж от Созопол, и двама мъже от Бургас (42 г. и 44 г.).

Констатирано е, че пожарът е възникнал от сервиз за автомобили, стопанисван от 39-годишния мъж, където друг мъж правил ремонт на личния си автомобил. При използване на газова горелка се възпламенил флакон с дълбокопроникваща смазка, който избухнал и възпламенил сандвич панелите, изграждащи халето. Пожарът обхванал цялата сграда, помещенията с намиращите се в тях вещи са напълно изгорели. Няма установени лица с тежки наранявания вследствие на пожара.

Александър Карашев, който има автосервиз в района, каза за БТА, че в момента полицаи извършват оглед, на мястото има и противопожарни автомобили. "Моето хале не е засегнато, но околните сгради са пострадали сериозно", посочи Карашев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/771311-shteti-v-golemi-razmeri-sa-naneseni-ot-pojara-snoshti-v-promishlenata-sgrada-v-burgas

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares