„Мисля, че ще има правителство този път. ГЕРБ е водещата сила, Бойко Борисов като човек с много политически опит, интуиция и нюх, подава ръка към всички, което е много добре. ПП не я поемат, гледат собствения си интерес. ДПС според мен ще поеме тази протегната ръка, БСП съмнително, но не е изключено.

Но дали ще се случи или не не мога да бъда сигурен.“

Това предположи в студиото на Euronews Bulgaria проф. Огнян Герджиков - бивш служебен премиер и бивш председател на Народното събрание.

Ето какво още каза той:

Мисълта за държавата трябва да е водеща. Нека видим големите държави как правят такива коалиции. Вторият мандат според мен няма да успее. Според мен, ако се стигне до трети мандат, президентът отново ще го връчи на БСП.

В последния момент решихме, че можем да се пробваме, а и нямахме никакъв финансов ресурс. Има хора, които не са разбрали, че сме се явявали. Освен това нямахме Цветан Цветанов да направим структури по места. Единствено на времето сме печелили Добрич, но от създаването си нямахме структури. Просто сме университетски преподаватели и влязохме малко неподготвени.

Според мен, служебните правителства се справят добре, президентът не превишава Конституцията, защото тя му позволява нещата, които прави.

Не съдебната реформа е най-важната, според мен. Но липсва съвременно правосъдие.

Истанбулската конвенция е заразена от джендър идеология. Там се прокарва нещо, което аз не мога да приема. Не мога да приема човек сам да си приема пола. Не го разбирам това. Има клинични случаи да се стигне до смяна на пола, но не го разбирам.

Според мен, бъдещият премиер трябва да е човек със сериозен политически опит, но да не е обвързан с някоя партия сега. Или да има сериозен управленски опит.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/771321-prof-ognan-gerdjikov-tozi-pat-moje-da-ima-pravitelstvo

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares