„Слава Богу, не допускам, че Борисов ще „вземе“ БСП. Това ще съхрани малкото останало достойнство, което имаме. Ако той направи коалиция с ДПС и БСП, това ще предизвика крах на местните избори и ще загуби огромна част от влиянието си по места.“

Това прогнозира в студиото на Euronews Bulgaria Петър Витанов - евродепутат от „Парламентарен алианс на социалисти и демократи“ и ръководител на групата на българските социалисти в Европейския парламент.

Според него ще има избори отново в края на юли.

Ето какво още каза той:

Ще осъдя БСП и ще ми възстановят членския статус. В една цивилизована държава тези, които управляват, те носят отговорност за резултатите. Не тези, които са управлявани, бити и мачкани.

С най-голямо удоволствие бих се върнал в БСП – аз не съм си тръгвал, те ме изключиха, и то неправомерно.

Петото място, което са отредили избирателите на БСП, може би трябва да говори, че не може партията отново да е притурка на някое управление, трябва да е опозиция.

Една част от партиите биха били склонни да обмислят предложението на ГЕРБ, но от ПП-ДБ не могат да си го позволят заради местните избори. Хората гласуват за ПП-ДБ заради опаковката "анти-ГЕРБ", ако те зачеркнат това те са чао. Те знаят това и няма да го допуснат. За БСП също носи имиджова щета. Затова тази коалиция би донесла много голяма щета за някои партии. Имайки предвид идващите местни избори, според мен няма да има коалиция и ще се ходи на избори.

И да вземе БСП третия мандат, резултатът ще е същият. Но не мисля, че този път президентът ще даде мандатът на БСП.

Според мен, ако има избори през юли, ще се протака свикването на парламента, ще минат местните избори и после ще можем да видим всякакви коалиции. Не изключвам всякакви конфигурации, БСП ще продължи да пада, а „Възраждане“ ще продължи да расте.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/771322-petar-vitanov-ne-dopuskam-che-borisov-shte-vzeme-bsp-za-koalicionen-partnyor

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares