„По никакъв начин няма да се отрази на "Лукойл" новата глоба. Знаете как правителството се отнася към компанията. Смятам, че тези глоби ще паднат. Ние сме една пленена държава.“ Такава прогноза направи в студиото на Euronews Bulgaria енергийният експерт Красимир Манов.

Ето какво още каза той:

Знаете, че преди дни дойде новият американски посланик у нас. Много е странно как КЗК се разбърза и наложи веднага тези глоби, след като той заговори за неща свързани с "Лукойл". Изглежда искат да се харесат.

Ако говорим за инфлацията веднага ще паднат цените и няма да има никаква инфлация, ако падне с левче цената на горивото, което веднага може да стане от разликата между БРЕНТ и Урал сортовете на петрол. В момента парите се прибират от Литаско, но просто няма как да направим нещо по въпроса, защото сме зависими.

"Лукойл" имат монополно положение върху нашите държавни складове от години, ние алармираме отдавна за това.

За това са ни високи цените, всичко е енергия. Ако цените за енергия са по-ниски и цените на пазара ще са по-ниски. Но нашите цени са многократно по-високи. В момента плащаме много по-скъп втечнен руски газ, защото спряхме да купуваме тръбен руски газ.

ОПЕК+ правят съвсем умишлено това намаление на добива, както и Русия, така държат цените на горивата изкуствено високи.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/771323-krasimir-manov-novata-globa-nama-da-se-otrazi-na-lukoil-smatam-che-ta-shte-padne

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares