Мафия, олигарси и политици се сплотяват, с цел да унищожат прокуратурата, ще остана на поста си и ще дочакам тези хора да влязат в пандиза. Това съобщи пред БГНЕС основният прокурор Иван Гешев във връзка на формираното досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, чиято цел е дискредитиране и премахване на висши магистрати и служители на реда.

Според изявления в медиите подсъдимият за банкрута на КТБ Цветан Василев е платил 350 000 $ на американски лобист, с цел да издейства санкционирането на основния прокурор Иван Гешев по световния закон „ Магнитски “. „Обиден съм, тъй като българският основен прокурор е оценен толкоз на ниска цена. Не са останали очевидно доста от парите на вложителите в банка КТБ. Ако би трябвало отвън шегата да кажа, това не ме учудва. Видяхте връзката сред търсения от Интерпол румънец - Овидиу Семенеску, подсъдимия Цветан Василев, на осъждания, а в този момент обвинен и арестуван, Дилиян Георгиев, на престъпния престиж „ Къро “, на журналиста Димитър Стоянов от уеб страницата BIRD, споменаването на Бобокови, на партии и кой ли още не. Това е най-малкото, което очевидно вършат “, съобщи основният прокурор. Той напомни, че прокуратурата със своите дейни дейности е засегнала ползи за милиарди. „Мафия, олигарси и политици се сплотяват и вършат всичко допустимо да дискредитират магистрати, с цел да унищожат институцията прокуратура. Успяха да закрият съда „ Антимафия “ (Специализирания углавен съд – бел.ред.). Като това стана под знамето на „ правосъдна промяна “. Реформата им е съсипия и успех на мафията, като цената за това заплаща народът. Под концепцията за промяна се целеше дестабилизация на държавните институции и първа цел беше прокуратурата. Задкулисието, както постоянно политиците назовават мафията, беше спонсор на тази гражданска война, целяща да дискредитира и обезсили прокуратурата. Тези неспиращи офанзиви преследваха ползите на засегнатите олигарси, само че цената праща народа. Обществото е първата жертва на триумфално завръщащата се престъпност. Саморазправата излезе на улицата, трафикантите и измамниците възобновиха закононарушенията си. Достатъчно е да забележим какво се случи на пътищата и автомагистралите. Това е картината на превзетата от мафията страна. Сега имат други цели “, акцентира Иван Гешев. Той съобщи, че работи и ще продължи да работи и отсега нататък в полза на хората, тъй като това е неговата специалност. „Водя се от закона и от публичния интерес. Ще остана на поста си и ще дочакам деня, когато след влезнали

в действие присъди тези хора, поради които българите живеят в бедност, ще влязат в пандиза. Иначе тази покруса, наречена Преход, ще продължи. Дължим това на децата си “, добави основният прокурор. Попитан дали има и някакви други аргументи, да вземем за пример, геополитически, основният прокурор Иван Гешев отговори: „ Вероятно има доста други нюанси. Ясно е, че зад Цветан Василев стои зловредното съветско въздействие. Вероятно по тази причина го пазят в Сърбия. Може и парите да са съветски. Знаете какъв брой дипломати, извършващи разследваща активност в интерес на Руската Федерация, бяха оповестени за личност нон грата в България, точно вследствие на нашата работа. Колко упрекнати лица има по следствия за шпионаж. Знаете и за евентуалната съветска шпионска група, която разкрихме, най-известният случай след по този начин наречената „ Кеймбриджка петорка “. Ясно е, че става въпрос и за хибридна активност на Русия. Засегнахме доста ползи. Единственото значимо за мен, обаче, е да работя за народа и да пазя българския народен интерес! Държавата и обществото са ми значими. Силата ми идва и от убедеността, че пазя правовия ред и демокрацията “, акцентира Обвинител №1.

 

Източник: Flagman.bg

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/771359-ivan-geshev-mafia-oligarsi-i-politici-se-obedinavat-za-da-unishtojat-prokuraturata

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares