От партия „Възраждане” внесоха 590 000 подписи на общо 37 000 страници за отлагане на приемането на еврото. „Това, което ще постигнем е, че наесен ще има референдум заедно с местните избори”, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов, цитиран от БГНЕС.

По думите на Костадинов влизането в Еврозоната е "капан, от които няма изход".

“Унищожаването на българския лев ще доведе до унищожаване на спестяванията на българските граждани, до обезценяване на доходите и спестяванията, и ще ликвидира последния останал елемент на независима България - финансовата независимост на нашата страна”, каза Костадинов.

Той очаква "атака и доноси срещу предложението за референдум от страна на “Демократична България”.

Относно днешното изявление на коалицията ПП-ДБ, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС, Костадинов заяви готовност за управление. "Ако ни бъде връчен третият мандат, имаме готов състав на кабинет и ще го представим за гласуване в Народното събрание", допълни лидерът на формацията.

“Възраждане” ще търси подкрепа от всички партии на база на тяхната платформа и цел, но едва ли ще я получи”, каза лидерът на партията и посочи като причина "различни цивилизационни виждания" с другите партии.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/771090-kostadin-kostadinov-pojela-referendum-za-evroto-s-mestnite-izbori-naesen

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares