Витоша се превръща в музей на затворени, ръждясали съоръжения. Призванието на политиката е да служи на хората, да прави живота им по-добър. Това каза президентът Румен Радев.

Държавният глава провежда работна среща с представители на изпълнителната власт, местната администрация, представители на спортната общност и на инвеститорите в природен парк "Витоша" за перспективите пред развитието на масовия спорт, както и летния, и зимен туризъм в планината.

Радев отбеляза, че има огромен ръст в зимния туризъм. "Туризмът става все по-голям дял от БВП на страната", подчерта той.

Президентът посочи, че Витоша се задръства от автомобили, защото няма друг начин, по който да се стигне до планината. Той е категоричен, че не иска да се търсят виновни, а причини и какви решения могат да се вземат.

Радев препоръча да се направи една експертна среща на инвеститора с ресорното министерство, както и с всички, които имат отношение, за да може да се положат основите и да се направи план как точно да се организира процесът.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/770692-radev-vitosha-se-prevrashta-v-muzei-na-rajdasali-liftove-i-saorajenia

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares