Родители на новородено твърдят, че детето им е пострадало по време на престой в болнично заведение. Според тях бебето било прието с жълтеница, а когато отишли за да си го приберат, разбрали, че е със счупен крак. Случаят е от Благоевград, съобщава NOVA.

Бабата на детето твърди, че откакто било прието, те нямали информация за състоянието му.

Когато се обаждали в болницата, лекарите им затваряли телефона, каза още тя.

Когато другата баба на кърмачето се обадила в сряда, за да разбере как е внучето ѝ, от болницата казали, че детето се намира в „Пирогов”, а те трябвало да го вземат от там. Докато близките се организират да тръгнат, се оказало, че малкият Боби е върнат в Благоевград с линейка. Роднините твърдят, че съгласие за превозването на детето до София не им е искано.

Според майката инцидентът е плод на лекарска грешка. „Или са го изпуснали, или са го дръпнали. Детето няма как само да си счупи крака”, категорична е тя. Лекарите твърдят, че бебето е прието с травма, без те да разберат. Започнали са и вътрешна проверка.

Момченцето е на 22 дни. Близките му казват, че много плаче и е стресирано. Според епикризи крачето му е счупено на две места. „Те може би са го били, както малтретират други деца”, казва бабата на детето. Тя допълни, че иска справедливо дисциплинарно наказание за виновниците.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/770527-roditeli-ostaviha-bebeto-si-v-bolnica-za-lechenie-ot-jaltenica-vzeha-si-go-sas-schupen-krak

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares