Става въпрос за политически инженеринг и изкуствено разбиване на политическата система. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ политологът Калоян Методиев по повод политическата криза в България и ходовете на президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство.

Има цяло ветрило от проекти, намеси и действия по повод разбиването на партийната система у нас, създаване на траен хаос в държавата, узурпация на власт и поредния опит след изборите да се намеси в създаването на власт с идеята служебният кабинет да остане.

В президентството има паника, че може да се състави редовно правителство, което да прекрати обръчите от фирми, да прекрати съществуването на служебното правителство и да разследва извършените в последните девет месеца безобразия, заяви той.

По думите му цялата партийна система е подложена на натиск от президентството.

В тези действия има синхрон между президентската институция и "Възраждане", има един бутон, който е притеснителен за държавата. Ако сега не се направи правителство, държавата ще бъде хвърлена в още по-голям хаос. Партиите трябва да се съберат и да намерят общите точки помежду си. Президентът е човекът с бухалката, а не този, който действа като обединител, подчерта Методиев.

Служебният кабинет трябва да се премахне, защото той ще ликвидира партиите една по една. Заплашени са демокрацията, редът и икономиката ни. Търси се налагане на президентски модел, добави той.

Узурпация на власт взема застрашителни размери. Имаме изкривяване на политическата система в България и ако не се вземат мерки, ще хвърлим страната в още по-голям хаос. Моят апел към държавните мъже и партийни лидери е - пред голямата опасност трябва да се обединят всички, каза още политическият анализатор.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/770402-politolog-radev-iska-da-likvidira-partiite-edna-po-edna

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares