"2600 мобилни устройства не са предавали на живо от изборните секции по време на броенето на бюлетините след вота в неделя. 27 000 записа има в системата от 9000 камери за видеонаблюдението в реално време за преброяването на бюлетините", заяви в "Тази сутрин" главният секретар на Министерството на електронното управление Ангел Петров.

Той подчерта, че общият брой на устройствата е бил 11 600. “Трябва да се направи анализ на цялостния процес за видеонаблюдението. Към момента все още не приключил процесът на предаване на устройствата от РИК към ЦИК. Има множество секции в едно училище, в които едната излъчва два часа и половина без прекъсване, а в другата няма абсолютно никакви данни”, каза Петров.

“15% от секциите имахме подозрения, че няма да бъдат покрити. В деня преди изборите направихме тестове. Те показаха, че над 11 300 секции от 11 600 се идентифицираха в информационната система, което означава, че покритието е достатъчно, за да могат да бъдат поне регистрирани тези устройства. За съжаление в деня на изборите”, добави той. Той почерта, че имало видеоклип за обучение на членовете на СИК.

“За съжаление секционните избирателни комисии се формираха до последния момент, което вероятно в голямата си част не е позволило тези хора да бъдат напълно обучени”, каза Петров. Факт е, че се нагледахме на различни картини - имаше обърнати камери, имаше поставени телефони обратно на стойката, въпреки че имаше обучителен клип”, смята той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/770209-angel-petrov-pri-broeneto-na-buletinite-sled-vota-2600-mobilni-ustroistva-ne-sa-predavali-na-jivo

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares