"Има място за тревога, но не е директно като повод от тези избори. За нас резултатът не е изненада. Не е добър, разбира се."

Такава е равносметката от парламентарния вот на Иван Таков, председател на БСП – София, направена пред БНР.

Необходим е анализ на изборните резултати по области дали има чуваемост за посланията на БСП, подчерта Таков.

"Явно левият избирател не ни припозна достатъчно добре." Отливът на гласове към ПП също трябва да бъде част от анализа, смята той.

"ПП имат навика да брокерстват по целия политически спектър." Една битка приключва, но предстои следващата – местните избори, посочи Таков.

Според него БСП не трябва да подкрепя какво да е правителство, защото това ще е пагубно както за партията, така и за държавата, а БСП е доказала, че може да бъде добра опозиция.

"Не ми е съвсем ясно какво точно бихме попитали нашите членове. Ако има такова допитване, би трябвало да имаме параметри, по които по никакъв начин да не отстъпим. В този парламент има 1 лява партия и 5 десни партии. Не съм убеден, че трябва отново да участваме в едно дясно управление", коментира Иван Таков по повод оповестеното от лидера на партията Корнелия Нинова предстоящо вътрешнопартийно допитване до членовете за това как да действа партията в настоящата парламентарна конфигурация.

За да има успех, БСП не би трябвало да отстъпва от нейните ценности, отстоявани през годините, убеден е той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/770207-ivan-takov-prizna-avno-leviat-izbiratel-ne-ni-pripozna-dostatachno-dobre

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares