Манол Пейков от ПП-ДБ коментира пред БНТ, че не отчита резултата на коалицията като добър, защото е било важно да влязат в 49-ия парламент като първа политическа сила. При 100% обработени протоколи в РИК коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" заема второ място с 24.54% - с близо две на сто след първата политическа сила ГЕРБ-СДС.

Манол Пейков коментира още, че се надява този път да има по-дълго работещ парламент, стабилно правителство и работещи парламентарни комисии.

"В Пловдив резултатите са добри, както и в София, и в Русе печелим. Печелим повечето мандати от страната, като изключим, разбира се, Турция. За жалост общият ни национален вот не е достатъчно висок. Може дълго да дискутираме причините, всички се досещаме какви могат да бъдат те, но аз не го отчитам като добър резултат, защото беше важно да влезем като първа политическа сила", каза той.

Манол Пейков е кандидатът за депутат, който получи най-много преференции в 16 МИР - Пловдив - 5075, с което пренарежда листата на ПП-ДБ в града под тепетата.

Освен с издателската си дейност, той е популярен и с благотворителните каузи, които организира - в помощ на пострадалите от войната в Украйна и от земетресенията в Турция и Сирия.

През последните седмици той организира и дарителска кампания за спасяване на родната къща на Димитър Талев в Прилеп. Собствениците ѝ предлагат да я продадат на българската държава, но към момента ответни действия няма.

"Според историците това е родната къща на Димитър Талев и според историците това е къщата, в която пребивават главните герои от неговата четирилогия. В двора на къщата има страхотна чешма от 1889-а година, която носи гравирано в мрамора името на бащата на Талев. Това е къща, която се продава от повече от 20 години. Собственичката ѝ се опитва всячески да привлече вниманието на българската държава, но за жалост години наред реакция няма", каза Пейков.

Затова Пейков започна да събира средства да закупуването ѝ от фондацията, на която е председател. Идеята е къщата да бъде реставрирана и да се превърне в музей и в творческа резиденция за писатели. Вече е събрана сумата, необходима за откупуването ѝ, но трябват още средства за възстановяването ѝ.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/769863-manol-peikov-obshtiat-ni-nacionalen-vot-ne-e-dostatachno-visok

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares