Пенсионерите няма да получат великденски надбавки с пенсията си за месец април. От Националния статистически институт съобщиха, че от 7-ми до 20-и април хората в третата възраст ще получат традиционните месечни суми, но не и станалите вече традиционни допълнителни пари, които получават за празника от години, съобщи Нова телевизия.

Служебното правителство няма коментар по темата. Възрастните хора от село Баница пресметнаха: две кори яйца, два козунака и четвърт килограм агнешко - за това стигат 70-те лева великденска добавка, която беше изплащана миналата година. По думите им могат да минат и без месо, но яйцата и козунака са задължителни. Прогнозират, че ще се лишат от нещо, защото пенсиите не стигат за сметки, храна и лекарства. Вероятно ще си вземат само козунак.

Те смятат, че парите са отишли за изборите, затова не са останали за надбавки. Предполагат, че помощи ще има чак за Коледа.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/769870-za-prav-pat-ot-godini-slujebnoto-pravitelstvo-nama-da-dade-velikdenski-nadbavki-kam-pensiite

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares