"Загасването на лампите в партийните централи е неуважително не толкова за самите избиратели в неделния ден, но за всички онези стотици членове на СИК, които изкараха за пореден път безсънна хаотична нощ по села и паланки.

Мълчанието на партиите, на което сме свидетели днес, е някакъв тих ужас, притеснение и неумение да излезеш пред избирателите и честно и открито да признаеш резултатите от изборите.

И спрямо конюнктурната обстановка да подадеш ръка в една или в друга посока, защото хората на терена би трябвало да осъзнават, че е дошло време, в което трябва да преживеят истински политически и дори чисто личностен катарзис".

Това каза пред БНР проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в НБУ.

Той предположи, че може би политическите лидери готвят "някакви епохални политически речи":

"В крайна сметка не успяха в кампанията да постигнат трите важни неща за случване на кардиналната промяна или край на прехода, а именно - мотивацията, мобилизацията и участието".

"Не е невъзможно да се намери обединяващ фактор - било то в създаването на общ враг или хиперболизирането на някого от политическата сцена като такъв. Въпросът е в устойчивостта на такава формула в перспектива. В работещ парламент и правителство това ще достигне най-вероятно до размери на гротеска", коментира още преподавателят по политически комуникации.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/769719-rosen-stoanov-malchanieto-na-partiite-e-tih-ujas-pritesnenie-i-neumenie-da-priznaesh-rezultatite-ot-izborite

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares