"И обратни да бяха резултатите, няма много-много за казване". Това заяви социологът Първан Симеонов, коментирайки очерталата се картина след поредните парламентарни избори - четвърти предсрочни за 2 години. Те не се понасят, констатира Симеонов пред БНТ.

Според него, избирателите на ГЕРБ не биха имали толкова против да има колаборация с ПП-ДБ, но в обратния случай електоратът на десните със сигурност няма да понесе управление заедно с ГЕРБ.

Социологът направи обобщенията около изборите, като заяви, че най-важното е да се види кой ще играе с белите фигури. 20 000 гласа в момента е разликата между първите двама в полза на ГЕРБ, заяви той, цитиран от novini.bg.

Много важно е дали ПП- ДБ ще реагират монолитно, защото все още живеем в 2020 година, а не в 2023 година.

Затова и при сегашните мандати математиката излиза за кабинет, но политиката - не

Въпреки възходът на "Възраждане", той не е стигнал нивата, който да изискват непременно създаване на евроатлантическо правителство, което да обедини първия и втория.

Резултатът на ПП и ДБ, говори, че 1+1 не направи 2 с тяхното слепване като коалиция.

На този фон ГЕРБ почти повтаря резултата. "Възраждане" не направи 20 процента, но доближи 350 000 гласа, което говори за ръст от 100 000. Това е голяма новина, заяви Симеонов.

ДПС е с най-твърдия електорат.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/769530-parvan-simeonov-i-obratni-da-baha-rezultatite-nama-mnogo-mnogo-za-kazvane-nai-vajnoto-e-koi-shte-igrae-s-belite-figuri

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares