Няма повод някоя партия да поиска касиране на изборите, стана ясно от коментарите на експертите Тихомир Безлов, от Център за изследване на демокрацията, и Калин Славов, от "Прозрачност без граници", по БНТ.

Според тях горе-долу се повтаря вотът от 2022-а.

Във вчерашните избори проблемите са няколко - проблемът с хартията, излизащи от машините, дефектиралите машини и връщането на хартиените бюлетини.

Всичко това предизвиква дискусия, но не е проблем, нямаше сигнали по училища за бомби.

Където не работеха машините развълнува членовете на комисиите. Решението на законодателя създаде проблема с хартията за машините - най-важният бе, че не се отпечатва вотът. Но така решиха депутатите посред нощ и с кавги.

Техническата причина ще бъде установена, но превръщането на машините в принтери доведе до проблеми. Няма голяма значимост на сигналите и измамите, но все пак трябва да се изчака оценката за аномалии в секциите.

Има връщане на избиратели, истинската причина тепърва ще се разплита. Ако има контролиран и купен вот, не е интересен дилърът ако има купен глас, а човекът с парите и свързаността му с партиите. Това не е лесно да се установи. Как обаче ще се разследва и анализира това, не се знае - МВР няма капацитет.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/769528-tihomir-bezlov-nama-povod-nakoa-partia-da-iska-kasirane-na-izborite

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares