Разговорът между партиите не е спирал. От 2 година насам народът казва, че иска правителство. Според мен обаче този разговор не е разговор за правителство. Важно е точно колко партиите ще бъдат в парламента и дали ИТН ще влязат, защото влизането ѝ ще обрече възможността „Продължаваме промяната” да са водещите в създаването на правителство.

Това заяви политологът Татяна Буруджиева в ефира на bTV.

„Очертават се трима победители и трима губещи – губещи са ПП-ДБ, победители са ГЕРБ-СДС. „Възраждане” е при победителите, както и ИТН. Оставам песимист по отношение на редовно правителство, трудничко ще се разберат”, смята Петър Чолаков. Политологът доц. Стойчо Стойчев смята: „До голяма степен забавянето се дължи на големия брой полета в протоколите, а не броенето. Нека видим колко са гласували с хартия и колко – с машина. Големите проблеми идват от кодификацията на изборния процес, която е безсмислена.”

Политологът Геновева Петрова пък допълва: „Нямаме причини да смятаме, че лансираната възможност избирателите да гласуват както искат е довела до висока активност. Бих го свързала с доверието към партиите. Ако има съществен проблем, той е в това, че хората са разочаровани от поведението на партиите.”

"Хората гласуват не защото им се разхожда всяка неделя, а защото искат този процес да възпроизведе нещо", смята Слави Василев, цитиран от novini.bg.

На въпрос дали Христо Иванов тласка към диалог с ГЕРБ, Чолаков смята: „Винаги има такива, които могат да се изкушат, но надали това ще се случи. Хоризонтът на този парламент е кратък, далаверата не е голяма. Ако беше за 4 години – да, но сега е малко вероятно.”

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/769535-petar-cholakov-ochertavat-se-trima-pobediteli-i-trima-gubeshti-ostavam-pesimist-po-otnoshenie-na-redovno-pravitelstvo

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares