В коалицията ПП-ДБ цъка бомба. Те ще са заедно до местните избори. След това ще има развод. Този часовников механизъм цъка. Това мнение изрази социологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия след изборите на 2-ри април и резултатите до момента.

„ГЕРБ са на крачка от своята легитимация.

На тях не властта им е важна. Това ще стане или ако получат подкрепа, или ако дадат подкрепа“, заяви той.

„По-важният въпрос е победи ли ГЕРБ. Отговорът е „Да“. На миналите избори сборът от резултатите на ПП и ДБ беше по-голям от този на ГЕРБ. Сега, коалирани, те са на второ място. А ГЕРБ отново е на първо. Първият извод е, че не растат дори и заедно. Вторият въпрос е с кого биха могли да се съюзят. Като осъзнаят тези две неща, ще трябва да се търси изход в рамките на този парламент. Досега са мислили, че съставянето на правителство е през победата. Сега те за първи път ще разберат, че изходът е в разговори, компромиси и коалиция“, аргументира се Райчев.

Евелина Славкова от „Тренд“ заяви, че ПП и ДБ са в нова ситуация. „Те бяха убедени в победата си. Този резултат показва, че ПП, ДБ и ГЕРБ трябва да се съюзят. И на двете коалиции ще им е трудно да управляват сами“, каза тя.

Относно резултатите от тези избори тя добави, че интересното е, че „Възраждане“ расте, а очакванията, че хартията ще върне солидни избиратели към БСП, не са се осъществили.

„Изненадата е Слави Трифонов. ИТН показа, че може да се върнеш в парламента без да се коалираш с някого“, каза още тя.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/769536-andrei-raichev-v-koaliciata-pp-db-caka-bomba

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares