Италия е световен шампион, на второ място се нареди Франция, а трети е отборът на България. Това е официалното класиране в челната тройка на проведеното в Хърватия световно първенство по улов на пъстърва с естествена стръв. Общо 11 отбора мериха сили на река Сутла край град Кумровец, родното място на Тито, пише "Лов и риболов".

Турнирът се проведе при преобладаващо лошо време, с продължителни валежи от дъжд през първия ден и с повишено ниво и мътна вода на реката през втория ден. Това наложи да се търси по-нестандартен подход към и без друго трудния улов на пъстърва.

Някои от заложените предварителни тактически постановки трябваше своевременно да се променят. Ловеше се на традиционните примамки камола и торен червеи, които са разрешени за ползване според регламента.

Интересно е да се отбележи, че при по-високата и размътена вода през втория ден се хванаха доста повече пъстърви.

Италианците, които са безспорна суперсила в тази дисциплина, отново взеха световната титла безапелационно. Българи, французи и хървати спориха за разпределяне на другите места на почетната стълбица.

Този път Франция ни изпревари, макар че битката с тях беше много равностойна до последния съдийски сигнал.

В индивидуалното класиране отново италианци окупираха челните места. Световен шампион стана Лука Бенедети, а негови подгласници са Стефано Бочиазо и Марино Полониато.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/769147-treti-sme-na-svetovnoto-parvenstvo-po-ulov-na-pastarva-s-estestvena-strav

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares