Коментар във Фейсбук на политолога Калоян Методиев

"Европейският съюз ще е по-сигурен, ако Румъния влезе в Шенген". Думите са от вчера на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел в Букурещ. За нас остана мълчанието и австрийско-холандското „Не“! Тежко е за българския народ да гледа как го заобикалят и стои изолиран в ъгъла на Европа между пълноправните си европейски съседи – Гърция и Румъния.

Не е справедливо! И трябва ясно да се посочи причината. Служебният кабинет вече е известен с корупцията и некадърността си. Известен е и с двуличието на своя баща и с канския му апетит за власт. За 8 месеца еднолично управление Румен Радев успя да ни откъсне от северните ни съседи, да ни постави в изолация и да срути единствения консенсусен национален приоритет – присъединяването към Шенгенското пространство.

Съставянето на редовно правителство, премахването на служебния кабинет, укрепването на рухналата граница, стабилизиране на институциите и проактивна европейска политика за излизане от изолацията са спешни задачи на следващия парламент в сферата на външната политика и сигурността. Българите имат право и трябва да пътуват и търгуват свободно, защото не са по-долу от другите европейски народи.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/767822-kaloan-metodiev-slujebniat-kabinet-veche-e-izvesten-s-korupciata-i-nekadarnostta-si-i-s-dvulichieto-na-svoa-bashta

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares