"Това, което се опитваме ние от ПП-ДБ да кажем е, че не се явяваме на избори за първи път, въпреки че за първи път се явяваме заедно, но хората знаят какво ще получат, ако гласуват за нас. Ние ще защитаваме правосъдната реформа и най-накрая антикорупционната комисия да заработи, което спъва може би последните парламенти.

Ще запазим евроатлантическа интеграция и ще настояваме максимално бързо да бъдем приети и в еврозоната, и в Шенген - така Искрен Арабаджиев от Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" коментира в студиото на "Денят започва" с какви очаквания тръгват към поредните предсрочни парламентарни избори.

"Смятам, че няма проблем с листите. Следващите дни ще излезе окончателната информация какво е разпределението, къде са водачите на ДБ и къде са водачите на ПП", подчерта той.

На въпрос как са разпределени хората, Арабаджиев отговори така:

"Взехме резултатите от последните избори и казахме - стремим се да има такова разпределение, което да отговаря на силите в последния парламент. По същия начин и за водачите на листите - видяхме къде са най-активните хора, съобразихме се с желанието на някои от колегите и всички си стиснахме ръцете. Ще настояваме не само предизборно, но и след изборите да си спазваме коалиционните договорености".

Ние сме демократични партии, които имат устав и съобразно него са взети решенията. В рамките на ПП в устава е разписано, че изпълнителния съвет на партията определя водачите, допълни Искрен Арабаджиев.

Въпреки някои от различията, които има с ДБ, повече неща ни обединяват.

"ПП и ДБ искаме да покажем, че въпреки различията, които имаме, повечето неща ни обединяват. Виждаме, че това, което се случи с пенсионната система и младите хора с деца, оказва влияние"

Той беше категоричен, че ПП нямат вина за това, че България няма да влезе в еврозоната поне до 2 години. По думите му, е показана последователност и желание да се приемат законите за влизането в еврозоната.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/758341-arabadjiev-pp-namat-vina-za-tova-che-balgaria-nama-da-vleze-v-evrozonata-pone-do-2-godini

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares