"Участвахме в спасяването на 4-годишно дете и на възрастен мъж. Днес беше успешен ден за нас". Това съобщи пред БНР главен инспектор Калоян Дончев от българския спасителен модул в Турция, който се намира в района на град Бесни.

Той добави, че лекарят в екипа им е консултирал спасяването на живота на още един човек.

Главен инспектор Дончев смята, че все още има шанс да бъдат спасени хора, останали под срутени от земетресението сгради:

"Има още шанс и то доста голям шанс. Планирано е да останем около десет дни. Ако се наложи, можем да останем и повече. Не е лесно, но в крайна сметка дошли сме тук да помогнем и това е основната ни цел, така че даваме всичко от себе си".

Общо 78 служители на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са на територията на Турция в момента и са изградили своя лагер на стадиона в Бесни.

Тази сутрин екип от 22-ма спасители, сред които е и лекар от Медицинския институт на вътрешното министерство, са извършили спасителни дейности в района, оказана е необходимата медицинска помощ на пострадали хора.

Цветелина Тунчева, която от години живее в Адана и е преподавател в Музикалната консерватория, разказа, че в града са започнали контролирани събаряния на увредените от земетресението сгради.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/754190-balgari-izvadiha-ot-razvalinite-4-godishno-dete-i-vazrasten-maj

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares