През нощта на места ще има превалявания, предимно от сняг, по-значителни в планинските райони на Югозападна България, но вятърът ще отслабне, предаде БНТ. Минималните температури през деня ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 5° и 9°, в София - около 4°.

В сутрешните часове все още на отделни места, главно в планинските райони, ще има превалява сняг, но през деня ще бъде с променлива облачност. След временно отслабване вятърът от северозапад отново ще се усили и в областите с код жълто поривите ще надхвърлят 70 км/ч.

В планините облачността ще е променлива, а сняг ще превалява главно в сутрешните часове. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максимални температури в курортите - от минус 7° на Алеко до минус 2° в Боровец.

През нощта срещу събота валежи, предимно от сняг, ще обхванат по-голямата част от страната. Ще продължи да вали и в събота, по-интензивно в Северна България и в планините, където ще има условия за виелици и навявания.

В неделя валежите ще отслабват, но температурите рязко и съществено ще се понижат и през следващите дори и максималните в почти цялата страна ще бъдат отрицателни.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/752188-prognoza-za-vremeto-dnes-3-fevruari-promenliva-oblachnost-vatarat-se-usilva

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares