Путин не постигна желания резултат в Украйна. Плановете му се провалиха, НАТО се разширява, по-единно е, Украйна воюва – не е така лесно да се свали едно правителство, когато народът го подкрепя. Това беше голямата грешка на Путин.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият началник на отбраната ген. Константин Попов.

Путин трябва да намери решение – това го обеща и на китайския, и на турския президент – каза, че войната трябва да приключи скоро. Затова има много сериозни атаки в източна посока и в момента в Бахмут. След мобилизацията освен превъзходство като оръжие, има и превъзходство в личен състав. Създава условия да може тази година от пролетта да започне решаването на големия си проблем – оцеляването на режима.

Много е важно украинците да удържат. Успеят ли може да се постигне мир в изгода на Украйна и целия цивилизован свят. "Бъдещето на световния ред и сигурност, мястото на Русия в него, ще се решава много дълги години на полето на икономиката, финансите, технологиите и разбира се желанието за мир", коментира експертът. Западът се бави и той отговаря. Няма активната роля да създава обстановка. Инициативата все още е в ръцете на Путин. Танковете най-рано ще дойдат късната пролет, а на украинците им трябват сега.

Българско оръжие в Украйна има. Въпросът е защо не казваме какво е. Моята препоръка е да може да се каже някаква рамка, без да се излиза от конфиденциалност. Защото почват да се създават митове и легенди.

НАТО променя своята политика по отношение на отбраната – от експедиционни сили, минаваме към отбрана на териториите на държавите от НАТО.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/752266-gen-konstantin-popov-balgarsko-orajie-v-ukraina-ima-vaprosat-e-zashto-ne-kazvame-kakvo-e

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares