Двама бракониери на дърва са открити вчера в село Габровница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Нарушителите превозвали с пълни каруци прясно отсечени дърва от гора край селото. Съставени са им актове и срещу тях са образувани преписки, уточниха от полицейската дирекция.

Справка в бюлетина на ОДМВР – Монтана показа, че в последните 3-4 месеца почти всеки ден на различни места в Монтанско са откривани незаконно добити дърва – някои складирани в дворове и пред тях, а други – превозвани по пътищата на региона. В някои дни има по повече от 10 случая на открити незаконни дърва, съобщи БТА.

На нарушителите са съставени много актове, конфискувани са камиони, каруци, моторни триони и друга техника за добив и превозване на трупите. Някои бракониери са залавяни многократно, срещу тях има досъдебни производства, съдебни дела и присъди, но въпреки това бракониерската сеч в региона не спира.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/752020-vapreki-zasilenite-proverki-i-sastavenite-aktove-nezakonnata-sech-v-montansko-prodaljava

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares